Az ECHO TV-ben az Üldözött Bethlen című dokumentumfilmünk

Bethlen gróf tragikus, utolsó Magyarországon, szerelmeinek rejtekében töltött évéről mesél az a kreatív dokumentumfilm, amely a Planet Film Studio gyártásában készült, és amelyet most bemutat az Echo Televízió is. Vetítések: 13:05, péntek (április 20.) - Echo TV 23:05, szombat (április 21.) - Echo TV

Az üldözött Bethlen


A Gestapo és a nyilasok, illetve a szovjetek üldözési listájának is előkelő helyén szerepelt Bethlen István gróf, aki végül a szovjet megszállók börtönkórházában halt meg, a Gulág felé félúton. A dokumentumfilm a Trianon utáni Magyarországot talpra állító exminiszterelnök, a napjainkban is erősen vitatott megítélésű Horthy Miklós bizalmas tanácsadójának utolsó, tragikus éveiről készült. Bethlen gróf üldözötté vált a saját országában, pedig a legnemesebb elvek vezérelték mindig: népének és országának felvirágoztatásáért élt, és dolgozott. Hangosan követelte Sztójay kinevezésének visszavonását a kormányzótól, megpróbálkozott a kapcsolatfelvétellel a nyugati szövetségesek felé, hogy elkerülje az ország a totális összeomlást és a szovjet érdekszférába kerülést.Bethlen gróf tragikus, utolsó Magyarországon, szerelmeinek rejtekében töltött évéről mesél az a kreatív dokumentumfilm, amely a Planet Film Studio gyártásában készült, és amelyet most bemutat az Echo Televízió is.

Filmesként egy kicsit mi is átérezhettük az üldöztetést, a Budai Várnegyedben is zajló forgatáson természetesen pont akkor jelent meg mindig az aktuális túristacsoport a kamera kompozíciójában, amikor elhangzott a bűvös "tessék!" szó.

 Vetítések:

13:05, péntek (április 20.) - Echo TV

23:05, szombat (április 21.) - Echo TV


Rendezte: Stefka István

Játékfilmes rendező, vágó: Kerekes András

Forgatókönyv: Csurka Dóra

Vezető operatőr: Barta Zoltán

Operatőr: Zsalakó Balázs

Gyártásvezető: Zsalakó Réka

Zene: Sándor csaba és Barta Zoltán


Szereplők:

Narrátor: Csurka Dóra

Bethlen István - Tóth Tamás

Bethlen Margit - Fazekas Zsuzsa

Minci grófnő - Szabó Fruzsina

Gróf Bolza Antal

orosz katona - Jásdi Balázs