Blog

Az eltitkolt magyar politikai pszichiátria

Az eltitkolt magyar politikai pszichiátria

Három hónap leforgása alatt már majdnem 46 ezren néztétek meg Levelek a bolondokházából című múltfeltáró dokumentumfilmünket a Youtube csatornánkon. Örülünk az érdeklődésnek.

A 2021 szeptember 1-11. közt zajló Velencei Filmfesztiválon kerül majd sor az Eltörölni Frankot című játékfilm világpremierjére. Fabricius Gábor mozija szintén a szocializmus elnyomó rendszerének pszichiátriáján játszódik. Büszkék vagyunk rá, hogy a mozi elkészültében Mező Gábor kutató, filmünk forgatókönyvírója is részt vett szakértőként, és inspirálhatta, segíthette a stábot, hogy minél hitelesebb módon hozhassák át a vásznon a fiatalok számára azt a ma már szinte elképzelhetetlen világot.

Fabricius Gábor filmjének főszereplője, Frank (Fuchs Benjámin) egy underground zenekar frontembere, aki nem tud beilleszkedni a szocializmus orwelli csendjébe. Pszichiátriára kerül, ahol a rendszer az ellenségeit titokban próbálja elhallgattatni. Ott egy nagyon kemény történet veszi kezdetét. A főhős utazást "nyer" a lét peremvidékére, ahol megpróbálták lelökni azokat, akik a szabadság útjait keresték egy elnyomó, könyörtelen világ díszletei között. A film egy letűnt kor társadalmának sorsdöntő dilemmáira keresi a választ. Ajánljuk szíves figyelmükbe/figyelmetekbe a mozit.

És persze a mai napig eltitkolt magyar politikai pszichiátriával foglalkozó Levelek a bolondokházából című filmünket is nézzék/nézzétek meg, ha még nem tették/tettétek volna, igaz ez sem egy könnyed, tavaszi történet, érdemes rákészülni lelkileg arra, amiről a múlt mesél.

Levelek a bolondokházából: