Blog

Kettős védelem - Pethő Sándor írása az Országút magazinban Levelek a blolondokházából c. filmünk kapcsán

Kettős védelem - Pethő Sándor írása az Országút magazinban Levelek a blolondokházából c. filmünk kapcsán

Az alábbi hivatkozásra kattintva elérhetik, elérhetitek azt a 8 részből álló cikksorozatot, melyet Pethő Sándor írt az Országút magazin hasábjain Levelek a bolondokházából című múltfeltáró filmünk kapcsán.

"Bűn és büntetlenség problémája utoljára a Biszku Béláról készült dokumentumfilm - Bűn és büntetlenség - rendező: Novák Tamás és Skrabski Fruzsina - és Biszku ezt követő pere kapcsán uralta egy rövid ideig a közbeszédet. A pillanat valóban társadalomtörténeti jelentőségű volt: Biszku esetében akár még a személyes büntetés is valós lehetőségnek tűnt, a szimbolikus igazságszolgáltatás pedig szinte tálcán kínálta magát. A késleltetett katarzis azonban elmaradt: még szimbolikus igazságtétel sem történt."

Ilyen, amikor valakit annyira megérint egy film, hogy társadalmunk múltjának rendezetlenségével, a széles tömegek által nem ismert, ezért bennük nem tisztázódott dolgokkal kapcsolatban egy egész cikksorozat kikívánkozik belőle. Olvassák, olvassátok el, meglepően érdekes összefüggéseket boncolgat az írás, amely egyben a filmünkről is egy recenzió.

A cikksorozat első része alatt a #Kettős védelem linkre katintva navigálhattok tovább a nyolc részes sorozat további oldalaira.

1. rész: https://orszagut.com/orszagut/kettos-vedelem-1-1150
2. rész: https://orszagut.com/orszagut/kettos-vedelem-2-1151
3. rész: https://orszagut.com/orszagut/kettos-vedelem-3-1152
4. rész: https://orszagut.com/orszagut/kettos-vedelem-4-1153
5. rész: https://orszagut.com/orszagut/kettos-vedelem-5-1154
6. rész: https://orszagut.com/orszagut/kettos-vedelem-6-1155
7. rész: https://orszagut.com/orszagut/kettos-vedelem-7-1156
8. rész: https://orszagut.com/orszagut/kettos-vedelem-8-1157