Filmjeink

Így készült a Fricska táncshow - werkfilm

A világ leggyorsabb táncosa cím büszke birtokosa volt eddig a magyar közönség előtt is jól ismert, ír származású Michael Flatley. A legfürgébb lábtempójú világhírű kelta fenoménnek azonban kihívója akadt, ugyanis Papp Gergő és Papp Máté, Szabó Dániel és Popovics Márk, bebizonyították, hogy ők a világ leggyorsabb néptáncosai, nemcsak lábbal, hanem kézzel is a leggyorsabb ritmust ütik a világon.

45 csapás és koppintás 1 másodperc alatt

A világrekord kísérletre szeptember 29-én került sor Budapesten. A négy táncos egymást felváltva mindössze két perc alatt összesen 4077 leütést, illetve csapást ért el. Michael Flatley rekordjában 35-ször koppintott 1 másodperc alatt. Popovics Márk másodpercenkénti 45 érvényes leütést teljesített. A világrekord kísérlet hitelesítését a Magyar Rekord Egyesület 4 tagja, köztük Sebestyén István, elnök végezte.

Új innovatív táncstílus

A fiúk szavaival élve: “Azért választottuk a magyar néptáncot, mert rengeteg erő és dinamika rejlik benne, nekünk pedig az a célunk, hogy ezt a generációnknak megmutassuk, ezt érzékeltessük számukra az előadásainkkal. Bár magyar néptáncosok vagyunk, az autentikus magyar táncmotívumok mellett modern színpadi elemeket is használunk. Egy új, modern, innovatív táncstílust akarunk teremteni.”

A Fricska táncshow linkje: https://planetfilm.hu/hu/filmjeink/neptanc-regen-es-ma-fricska-tancegyuttes/

http://fricskadance.com/