Van egy egyetemes kincsünk, egy sok nemzet kulturális örökségében jelen lévő tündérmesénk, melynek legkorábbi irodalmi feljegyzése a XVI. századból ered, Giovanni Francesco Strapalorától, később pedig a XVIII. században francia gyűjteményekben is megtaláljuk. E mítosz a magyarság régmúltjából gyökeredzik, a magyar táltoshit örökségét őrző kárpát-medencei kulturális örökségünk.

Nézze meg a magyar folkoperához készült első videóklipet!

Az aranyhajú gyermekek ősmítoszának legújabb feldolgozása, Toót-Holló Tamás író, irodalomtörténész műve már hallható az Aranyhajú hármasok Youtube csatornáján, és hamarosan színpadon is láthatjuk majd! Aki az Aranyhajú hármasok történetére kíváncsi, megismerhet egy alternatív történelmi históriát: mi lett volna, ha a magyar királyi udvarba – ha csak részben is, a kereszténység rendjét elfogadva is, ha nem is élő és eleven hitként, de élő és eleven örökségként – visszatérhetett volna az ősi magyar csillagvallási hagyomány.
A darab egyik sikerre várományos számából (zeneszerzők: Bársony Bálint és Elek Norbert) készült videoklip a nagyközönség számára is betekintést enged a mű elkészültébe. Örömünkre szolgál, hogy mindebben a Planet Film Studio is közreműködhetett.