Egy rég elfeledett történelmi helyszínen, a rákosmezei Királydombon, 2021. Szeptember 11-én és 12-én, az első alkalommal megrendezett Királyfeszten újra benépesült az egykori királyválasztások és országgyűlések helyszíne.

A Patrióták kétnapos fesztiválján a mintegy négyezer látogató igazi családbarát, középkori forgatagban találta magát. Korhű hagyományőrzők, a legnevesebb népzenei és régi zenei előadók, kézműves vásár, állatsimogató, gyerekprogramok és középkori bemutatók keltették életre a magyar történelem legfényesebb korszakát.

Szinte minden látogató elzarándokolt Rákos mezejének legmagasabb pontjára, a Királydomb tetejére felállított rekonstruált középkori királyi sátorhoz, ahol a korhű viseletbe öltözött hagyományőrzők a rendezvény mindkét délutánján megidézték a Hunyadi Jánost kormányzóvá választó 1446-os rákosmezei országgyűlés legfontosabb pillanatait.

Az újdonsült nemzeti emlékhelyen a Magyar Patrióták Közössége szervezésében és az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával valósult meg az első Királyfeszt, melynek köszönhetően sokan megtapasztalhatták, hogy a rákosmezei Királydomb olyan különleges, történelmi helyszíne az országnak, amelyet meg kell őriznünk a jövő nemzedékeinek.