Operatőri tevékenység

Operatőr – director of photography – a fényképezés rendezője. Az operatőri tevékenység nagyon komplex feladat. Egy külön művészeti ág! Túl azon, hogy a kamera mögött állva fényképezi a filmet, ő irányítja a fényeket, a beállítási szögeket, a még filmre dolgozó operatőrök a nyersanyagot is maguk választják.

Operatőr – director of photography – a fényképezés rendezője

 

Az operatőri tevékenység nagyon komplex feladat. Egy külön művészeti ág! Túl azon, hogy a kamera mögött állva fényképezi a filmet, ő irányítja a fényeket, a beállítási szögeket, a még filmre dolgozó operatőrök, a nyersanyagot is maguk választják.

Nagyobb produkcióknál az az irányításuk alá tartoznak a fókusz puller, segédoperatőrök (ha több kamerás felvétel készül), a kameramannok (televíziós produkcióknál, így hívjuk a stúdióban kamera mögött álló embereket) és a világosítók is az ő kéréseit igyekeznek kiszolgálni.

Az operatőr szerepe legalább olyan fontos, mint a rendezőé.

A Planet operatőrei felkészült, megbízható szakemberek, akik a fényképezés mellett kaptak lehetőséget, hogy a rendezésbe és az utómunkába is bepillanthassanak. Minél gazdagabb a szakmai tudásuk, annál komplexebb produkciókat tudunk gyártani.

Vissza